

Drinken
met Dysfagie
Je zorgverlener geeft na onderzoek van de slikfunctie een advies welke consistentie van dranken veilig geslikt kunnen worden. Zo wordt het risico op verslikken minder groot.
Zo verander je de consistentie van dranken
Een verdikkingsmiddel op basis van xanthaangom is ideaal om de consistentie van dranken te veranderen. Het is eenvoudig te gebruiken en lost snel op (zachtjes roeren). Het verdikt dranken zonder de smaak, geur of kleur van de drank te veranderen. Bovendien wordt het niet dunner onder invloed van speeksel.
Verdikkingsmiddelen op basis van xanthaangom zijn beschikbaar als poeder en als gel.
De verdikkings De verdikkingsvloeistof kan worden gemengd met warme, en koude dranken, inclusief koolzuurhoudende dranken zoals bruisend water en lost goed op in melk. Bereid de drank altijd in de door de zorgverlener geadviseerde consistentie en volg de instructies op de verpakking van het verdikkingsmiddel. Eerst het poeder Voor het beste resultaat, doe het poeder in een schoon en droog kopje of glas. Volg het doseerschema op de verpakking voor het gewenste IDDSI niveau. Daarna de drank Roeren Laat uw drank tenminstens 1 minuut staan om de juiste dikte te krijgen. Wilt u melk verdikken? Dranken op basis van melk zijn gemakkelijker te verdikken met vloeibare verdikkingsmiddel op basis van xanthaangom zoals ThickenUp® Gel Express. Het wordt aanbevolen om de consistentie van de drank te meten voordat je het serveert. Hier ontdek je hoe
Gebruik je ThickenUp® Clear om je dranken te verdikken? Hieronder vind je de gebruiksaanwijzing.
Voeg de bijhorend hoeveelheid van uw gewenste drank toe.
Begin direct te roeren totdat het verdikkingsmiddel volledig is opgelost.