Chocolademousse

Bereiding

  1. SLAGROOM

    1.Klop de slagroom met de mixer tot hij een stevige textuur krijgt. Bewaar in de koelkast.
  2. CHOCOLADE

    2. Smelt de chocolade au bain-marie met de boter en het gezeefde cacoapoeder. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur, laat afkoelen, en bewaar op kamertemperatuur.
  3. 3. Schied de dooiers van de eiwitten.
  4. 4. Voeg de 3 dooiers aan de chocolade, boter, cacaopoeder, en meng.
  5. 5. Klop de eiwitten met de bruine suiker en 4 schepjes ThickenUP® Clear totdat ze stevig zijn.
  6. 6. Voeg de eiwitten en de slagroom toe aan het chocolademengsel en wissel af om een glad en volumineus mengsel te behouden.
  7. 7. Zet het direct in de uiteindelijke serveerschalen/kommen. Koel in de koelkast.
  8. PRESENTATIE

    Serveer in een kom.


Chocolademousse

Chocolademousse
Image

Geschikt voor 4: Gladgemalen

Lees meer over IDDSI niveau’s

Bereiding

30 minuten

Porties

4

Ingrediënten

  • 100ml slagroom 35%
  • 100g pure chocolade 85%
  • 15 g cacaopoeder
  • 40 g boter
  • 3 eieren
  • 20 g bruine suiker
  • 4 schepjes ThickenUP® Clear

Voedingsinformatie

voedings-waarde

Per portie:

  • Energie: 362 kcal
  • Eiwitten: 9 g
  • Koolhydraten: 12 g
  • Vetten: 29 g
  • Vezels: 5 g

Gebruikt product

ThickenUP® Clear

Gebruik medische voeding onder
medische supervisie.
Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.