Chocolademousse
Bereiding
SLAGROOM
1.Klop de slagroom met de mixer tot hij een stevige textuur krijgt. Bewaar in de koelkast.CHOCOLADE
2. Smelt de chocolade au bain-marie met de boter en het gezeefde cacoapoeder. Eenmaal gesmolten, haal van het vuur, laat afkoelen, en bewaar op kamertemperatuur.- 3. Schied de dooiers van de eiwitten.
- 4. Voeg de 3 dooiers aan de chocolade, boter, cacaopoeder, en meng.
- 5. Klop de eiwitten met de bruine suiker en 4 schepjes ThickenUP® Clear totdat ze stevig zijn.
- 6. Voeg de eiwitten en de slagroom toe aan het chocolademengsel en wissel af om een glad en volumineus mengsel te behouden.
- 7. Zet het direct in de uiteindelijke serveerschalen/kommen. Koel in de koelkast.
PRESENTATIE
Serveer in een kom.

Bereiding
30 minuten
Porties
4
Ingrediënten
- 100ml slagroom 35%
- 100g pure chocolade 85%
- 15 g cacaopoeder
- 40 g boter
- 3 eieren
- 20 g bruine suiker
- 4 schepjes ThickenUP® Clear
Voedingsinformatie
voedings-waarde
Per portie:
- Energie: 362 kcal
- Eiwitten: 9 g
- Koolhydraten: 12 g
- Vetten: 29 g
- Vezels: 5 g
Gebruikt product
ThickenUP® Clear

medische supervisie.
Meer fantastische recepten
3
4
5
ThickenUP® Clear

Feestelijk

Hartig

Zoet
